loader
Foto

Galerie foto

La Mănăstirea Sihla, în Munţii Stânişoarei

* Vineri, 27 aprilie, de la ora 18.30, la "Descriptio Moldaviae"

 

Vasile Arhire
Violeta Gorgos

Despre România ca “grădină” a Maicii Domnului s-a vorbit mai ales după vizita la Bucureşti a Papei Ioan Paul al II-lea. În anul Sărbătoririi Centenarului României, vă propunem să ne urmaţi prin spaţii marcate de spirit duhovnicesc din zona Moldovei.

De data asta, poposim la Mănăstirea Sihla, lăcaş de cult ortodoxă din sec. XVIII-XIX. Urcăm în Munţii Stânişoarei, la 1.000 metri altitudine, într-o zonă stâncoasă a Obcinei Sihlei.

În perimetrul Mănăstirii se află peștera în care, în secolul al XVII-lea, a trăit Cuvioasa Teodora, fiica lui Joldea Armașu de la Cetatea Neamțului, cea care va fi cunoscută în lumea ortodoxă drept Sfânta Teodora de la Sihla. Pentru a ajunge la mănăstire, ne abatem puţin de la drumul forestier care leagă satul Agapia de mănăstirile Sihăstria si Secu.

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi