loader
Foto

Invitaţie la spectacol: Making-of FIE2014

Sâmbătă, intraţi cu TVR Iaşi în culisele Festivaluluil Internațional al Educaţiei !

 

Raluca Aftene
Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Festivalul Internațional al Educaţiei, pe scurt FIE. 10 zile și sute de evenimente au făcut orașul sa vibreze și să se bucure de teatru, cărți, muzică şi arte vizuale. FIE a însemnat peste 100 de evenimente culturale, spectacole, expoziţii, parade şi concerte extraordinare.

 

Ian Anderson (Jethro Tull) a adus la Iaşi muzica unei generaţii, Eurovision Show a însemnat trei concerte de excepţie cu Ruslana, Alexander Rybak, Paula Seling şi Ovi. The Masterpiece, produs de Ciprian Costin, şi pus în scenă de Masterpiece World Simphony a însemnat un spectacol unic de muzică și lumini. Mii de spectatori s-au bucurat și de concertul extraordinar Eugen Doga şi de cel al filarmonicilor reunite din Iaşi şi Chişinău.

 

Teatru s-a jucat în fiecare zi. Stagiunea FIE a a cuprins „O noapte furtunoasă” în regia lui Gelu Colceag, „Dineu cu proşti”, cu Horaţiu Mălăiele și Ion Caramitru, sau „Solitaritate”, pus în scenă de Teatrul Radu Stanca din Sibiu. Spectacolele de teatru indenpendent s-au jucat sub genericul „To fringe or not to fringe” în cadrul Festivalului „Perform”, care a însemnat 17 spectacole de teatru, lansări de carte şi workshopuri.

 

FIE a însemnat și două gale dedicate excelenţei. Personalităţile mediului academic ieşean au fost premiate la Gala FIE. Cele mai bune spectacole de operă, cei mai buni regizori, dirijori, soliști, coregrafi și balerini au fost răsplătiţi cu trofee şi aplauze în cadrul unui eveniment unic în Romania, Gala Operelor Române.

 

În cadrul emisiunii Invitaţie la spectacol urmăriţi cele mai frumoase momente din festival şi interviuri în exclusivitate realizate de jurnalistele Andreea Ştiliuc şi Raluca Aftene.

 

Invitaţie la spectacol: Making-of FIE2014

TVR Iaşi: sâmbătă, 12 iulie, ora 11.30

17:30 România diversă

Realizator - Olena Popovych

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi