loader
Foto

Dama de pică a lui Alexandru Samoilă

Dirijorul Alexandru Samoilă este invitat în emisiunea "Identitate Basarabia", realizată de TVR Iași. Interviul poate fi urmărit la TVR Moldova, TVR Iași, TVR Internațional și TVR 3.

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Format la şcoala muzicii clasice cu tradiţii ruseşti, Alexandru Samoilă a dirijat de-a lungul carierei sale în teatre de operă din Moscova (Teatrul Mare, Opera „Stanislavski”), Sankt Petersburg şi în alte oraşe din Rusia şi fosta Uniune Sovietică. Are în repertoriul său dirijoral peste 50 de titluri de operă şi balet şi a susţinut turnee în ţări precum Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia, Japonia, Islanda, Ungaria, Bulgaria, Turcia etc. Printre succesele sale se numără colaborarea cu Royal Albert Hall din Londra (1996) unde a debutat cu spectacolul „Aida” (Giuseppe Verdi).  An de an a revenit în fiecare toamnă la Chişinău pentru a sta la pupitrul festivalului “Vă invită Maria Biesu”, din respect şi admiraţie  pentru protagonistă. Astăzi îl găsim pe post de prim dirijor al Teatrului de operă din Odessa.

TVR Moldova: sâmbătă, 16 aprilie, ora 19.30
TVR Iaşi: marţi, 26 aprilie, ora 20.00
TVR Internaţional: 21 mai, ora 11.25
TVR 3: 19 iunie, ora 14.30

11:00 Educația la zi

Realizator - Ovidiu Mihăiuc

12:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi