loader
Foto

Identitate Basarabia - Dumitru Cârciumaru

Tânărul, care la doar 24 de ani a urcat la pupitrul unei orchestre cu 100 de muzicieni, a putut să se impună prin profesionalism. L-am cunoscut și noi duminică, 20 decembrie, în emisiunea "Identitate Basarabia" de la TVR 3.

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Publicul larg îl cunoaşte din concertele din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Dirijează o partitură cu şlagăre internaţionale şi lumea se simte bine ascultându-l.

Pasionaţii de muzică clasică îi cunosc valoarea şi dincolo de bucuriile lumeşti. Tânărul, care la doar 24 de ani a urcat la pupitrul unei orchestre cu 100 de muzicieni, a putut să se impună prin profesionalism.

A absolvit conservatorul, la Chişinău, a făcut masteratul în Germania, dar toate acestea nu ar fi fost de ajuns dacă nu avea insistenţa şi perseverenţa care-l caracterizează. A stat ore întregi în culisele marilor teatre de Operă şi Balet ca să înţeleagă cum se dirijează paşii pe poante ale balerinilor, acutele sopranelor şi başii înfundaţi.

La marele examene ale vieţii lui dintotdeauna a fost pregătit. Dumitru Cârciumaru azi este Dirijorul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău.

Identitate Basarabia

Realizator: Violeta Gorgos

TVR Moldova:  sâmbătă, 12 decembrie, ora 12.30

TVR Iaşi: marţi, 15 decembrie, ora 20.00

Reluare: miercuri, 16 decembrie, ora 13.00

Sâmbătă, 19 decembrie, ora 19.00

TVR 3: duminică, 20 decembrie, ora 14.30

O producţie TVR Iaşi 2015 realizată de Violeta Gorgos (realizator), Cristian Sbîngu (imagine), Sebastian Ivanovici (asistent imagine), Marian Bucur (editor imagine).

7:00 3 ceasuri bune

8:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi