loader
Foto

Galerie foto

Identitate Basarabia: Cum sa fiu? SÎNT. Mihail Vakulovski

Marţi, 1 aprilie, la TVR Iași, de la ora ora 20:00 şi duminică,  6 aprilie, la TVR 3, de la ora 14:30.

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Pe la început de eră nouă, ca orice basarabean dornic de a-și cunoaște semenii, mi-am cumparat si eu romanul lui Alexandru Vakulovski ca să văd cu ce respira tânăra generație de scriitori originari din Republica Moldova. Apoi am aflat că autorul acestui roman mai un frate mai mare care e și el scriitor. Într-o zi am găsit într-un ziar o poezie semnată Mihail Vakulovski și am făcut dupa ea un eseu cinematografic. O adevarată provocare pentru echipa noastră de filmare:

…“Tatăl nostru a învățat cum e să fii tată
ne-a învățat cum e să fii fiu cum e să fii tată cum e să fim fii cum e să fim tată
cum e să fim cum e să fiu cum să fiu
SÎNT”.

Când am transpus acest text în imagini mi-am dat seama că, de fapt, aș fi avut nevoie de acordul autorului. L-am sunat, n-a prea înțeles ce-am făcut cu versurile lui, dar a zis “OK”.  Peste câțiva ani, la lansarea cărții sale “Tovarăși de cameră”, ne-am cunoscut și am constatat că noi am fost “tovarăși de generație” și că protagoniștii romanului său erau foștii mei profesori.

În toamna ne-am fixat întâlnire în fața Universității din Chișinău, iar la sfârșit de iarnă i-am făcut o vizită la Brașov pentru că acolo ne-au dus “Pașii taților noștri”.

Itinerarul unei noi ediții a emisiunii “Identitate Basarabia”  pe care vă invităm să o vizionați marți, 1 aprilie, ora 20.00, pe TVR Iași și duminică, 6 aprilie, la ora 14.30, pe TVR 3.

Identitate Basarabia

Realizator: Violeta Gorgos

TVR Iași: marți, 1 aprilie, ora 20.00

TVR 3: duminică, 6 aprilie, ora 14.30

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:25 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi