loader
Foto

Grecii din Iaşi

Iaşii Marilor Iubiri – miercuri, 12 noiembrie, de la ora 17.00 pe TVR Ia și

 

Oana Lazăr
Iașii marilor iubiri

Grecii în Iasi au făcut propria lor istorie. Au venit pentru o vreme, într-o călătorie care avea să dureze câteva secole. Au găsit la Iaşi „mediterana” de care aveau nevoie ca să își contureze, să coordoneze și să realizeze un vis național, un ideal de libertate la care acasă nu puteau visa.

De la Iaşi au pornit o revolutie şi la Iasi s-au întors când acasă, în Elada, era război. Au făcut aici fapte de arme și de carte, împletind istoria a două neamuri, prin oameni şi destine, prin ziduri şi prin cuvinte. Şi au rămas în aceste locuri, într-o Mică Grecie, la Iaşi, ca şi cum ar fi zidit... exegi monumentum, vorba poetului, mai durabil decât în piatră....

 

Iaşii Marilor Iubiri

Realizator: Oana Lazăr

 

TVR Iași: miercuri, 12 noiembrie, ora 20.00

Duminică, 16 noiembrie, ora 18.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi