loader
Foto

Grădina de primăvară

Carmen Scutariu ne-a invitat la o nouă ediție a emisiunii "Gândeşte verde" .

 

Carmen Scutariu
GÂNDEŞTE VERDE

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Culturile cel mai intens chimizate provin din străinătate. De exemplu, în Olanda agricultorii obţin chiar şi 1000 de tone la hectar, ceea ce înseamnă de 5 ori mai mult decât producţia unei culturi eco. Nici fructele nu s-ar putea obţine fără ca pomii să fie trataţi împotriva dăunătorilor. Ba mai mult, există anumite soiuri de mere: bot de iepure, golden, ionathan care nu ar mai rodi fără tratamente chimice.

Specialiştii avertizează că în acest an caişii s-ar putea să nu producă atât de multe fructe. Din cauza temperaturilor scăzute albinele nu au ieşit încă din stup, motiv pentru care florile, dacă nu sunt polenizate, nu vor rodi.

Care este diferenţa dintre sistemele bio şi eco, aplicate la culturile de legume şi fructe, dar şi  care ar fi plantele care produc mai mult oxigen şi de aceea ar fi mai bine să le avem în case, aflaţi de la emisiunea “Gândeşte verde”, difuzată joi, 16 aprilie, la TVR Iaşi, la ora 20.00, şi duminică, 19 aprilie, la ora 11.30, la TVR 3.

***

Gândeşte verde

Realizator: Carmen Scutariu

TVR Iaşi: joi, 16 aprilie, ora 20.00

TVR 3: duminică, 19 aprilie, ora 11.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi