loader
Foto

Galerie foto

BACĂU FEST MONODRAME

Un maraton teatral, ce pune reflectorul pe actor, ca element esenţial al construcţiei unui spectacol.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Un maraton teatral, ce pune reflectorul pe actor, ca element esenţial al construcţiei unui spectacol. Un eveniment unic în România prin specificul său.

Se întâmplă la Bacău, unde în fiecare an e celebrat actorul care are ca partener de scenă doar publicul.

Evenimentul a avut, de-a lungul timpului, diverse denumiri: de la Gala Recitalurilor Actoricești, la Gala Star, ajungând, anul trecut, la Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” și în acest an la BACĂU FEST MONODRAME.

Gândit să pună în valoare arta actorului, festivalul se adresează artiştilor cu posibilităţi deosebite de expresie, valorificate în toate formele de spectacol: comedie, dramă, tragedie, teatru-dans, pantomimă, teatru-circ, stand-up comedy sau teatru de animaţie.

La ediția din acest an, din 17 actori înscriși, 6 au ajuns în finală.

Juriul a fost format din Carmen Mihalache – teatrolog, Mentor Zymberaj, director al Festivalului MonoAkt și Miklos Bacs – actor și profesor universitar.

Câștigătoarea Trofeului BACĂU FEST MONODRAME, în valoare de 2000 de euro, a fost desemnată Valentina Zaharia, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București. Recitalul ”Venus și Adonis”, după William Shakespeare, a convins și juriul liccenilor, Valentina Zaharia obținând și premiul „Ștefan Iordache”. În cadrul concursului de dramaturgie, premiul I “Valentin Nicolau”, în valoare de 1000 de euro, a fost obținut de Elise Wilk, pentru piesa ”Crocodil”. Elise Wilk este deja un nume cunoscut în dramaturgia contemporană, textele sale fiind traduse în șase limbi.

BACĂU FEST MONODRAME a reunit, de asemenea, recitaluri extraordinare și spectacole complexe, susţinute de actori consacraţi. În afara concursului, au fost incluse producții din București, Bacău, Constanța și Iași.

BACĂU FEST MONODRAME a fost organizat de către Teatrul Municipal Bacovia şi Primăria Municipiului Bacău. Evenimentul, ce continuă tradiția recitalurilor actoricești de la Bacău, a ajuns la a XXIII-a ediţie.

„Cap de afiș”

Realizator - Andreea Știliuc

TVR Iași

joi, 5 octombrie, ora 19.00

TVR 3

marți, 10 octombrie, ora 20.00

 

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi