loader
Foto

Filmul sau cartea?

„Vară pentru voi” cu Raluca Aftene şi Dan Trofin

 

Raluca Aftene
Dan Trofin
Vară pentru voi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ce are Piatra Neamţ și nu are Iaşul? Avem trei variante de răspuns: munte, telegondolă şi festival de film. Şi toate corecte. Despre ultima dintre ele, adică despre „Filmul de Piatra” ne va vorbi azi la “Vara pentru voi” Paula Miculescu.

Ce are Iaşul şi nu are Piatra Neamţ? Festival de literatură, pe scurt FILIT, cel mai mare eveniment literar din Europa de Est pentru două ediţii. Anul acesta, vom avea parte de o „formulă simbolică”, fără scriitori de Nobel, fără nume sonore ca Hertha Muller, David Lodge, Guillermo Arriaga, François Weyergans, toţi invitaţi de primă mână în primii doi ani.

Dar FILIT există în continuare, chiar dacă acum câteva luni, organizatorii anunţau suspendarea evenimentului în semn de protest faţa de presiunile politice. Dan Lungu, iniţiatorul FILIT, ne va povești întreaga odisee a „omuleţului verde” care se pare, încă ţine cartea deschisă la Iaşi.

Între film şi literatură, aşezăm muzica. Formaţia Aria Blue vine pentru a doua oară vara aceasta în emisiune. Suntem deja prieteni!

La 17.00, Raluca vă aşteaptă!

12:00 Invitație la spectacol

- Cinci femei în tranziție

13:30 Play

- Bogdan BaltăRealizator - Anca Medeleanu
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi