loader
Foto

Galerie foto

Filme, evenimente şi oameni la Cronograf 2015 (I)

Români fără frontiere/ Realizator: Violeta Gorgos

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ajuns la cea de-a douăsprezecea ediţie, Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF se bucură astăzi de popularitate şi o bună reputaţie internaţională, cu precădere în Europa de Sud-Est, unde se înscrie printre cele mai importante evenimente cinematografice. În fiecare an se atestă o creştere a numărului de filme înscrise în concurs, dovadă că festivalul a trezit interesul documentariştilor din toată lumea.

CRONOGRAF este şi o oportunitate a ieşirii din anonimat pentru cineaştii autohtoni, precum şi o cale de acces către noutăţile genului pe plan mondial. La CRONOGRAF, realizatorii de documentare din toată lumea au ocazia să se cunoască şi să-şi promoveze lucrările într-un spaţiu nou, un spaţiu al interferenţelor culturale, un loc în care se întâlnesc Estul (în special, spaţiul ex-sovietic) cu Vestul (Europa Occidentală) și cu alte meridiane ale globului. 

Echipa TVR Iaşi formată din Violeta Gorgos, regizor artistic, şi  Cristian Sbîngu, director de imagine, au fost la Chişinău în perioada festivalului şi propun două ediţii de “Filme, oameni şi evenimente la Cronograf” în cadrul emisiunii “Români fără frontiere”.

 

Români fără frontiere – Cronograf 2015

Realizator: Violeta Gorgos

TVR Iaşi: marţi, 9 iunie 2015, ora 20.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi