loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Internațional de Teatru „Miturile cetății” la TVR 3 şi TVR Iaşi

În această vară, la Constanţa a avut loc un eveniment unic în România, ce reînvie tradiția Serilor de Teatru Antic de la sfârșitul anilor ’70. Urmăriţi filmul festivalului la „ Cap de afiş ”, pe 8 şi pe 15 august, de la ora 20.00, la TVR 3.  

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății” a reunit trupe din opt țări, de pe trei continente.

Companii din Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii, Franța, Italia, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova și România au propus, timp de nouă zile, peste douăzeci de spectacole,  care s-au jucat în şase spaţii din Constanţa.

Evenimentul va fi ilustrat în două ediţii speciale Cap de afiş, difuzate la TVR 3 pe 8 şi pe 15 august, de la ora 20.00.

Festivalul a inclus texte aparţinând unor autori precum Aristofan, Ovidiu, Sofocle, William Shakespeare, dar și texte semnate de autori contemporani, având ca inspiraţie mitul, din Antichitate și până astăzi. Mai multe evenimente i-au fost dedicate poetului Ovidiu, în 2017 împlinindu-se 2000 de ani de la moartea sa.

Spectacolele, realizate de creatori consacrați, precum Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Gigi Căciuleanu, dar și de regizori tineri, au atras un număr record de spectatori.

Din România au fost prezente teatre din Bacău, Baia Mare, București, Constanța, Craiova, Galați, Oradea, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș și Tulcea.

Festivalul a fost organizat de către Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în perioada 19-27 iunie 2017 .

„Cap de afiș”

Realizator - Andreea Știliuc

TVR Iași

joi, 3 august, ora 18.30 (prima parte)

joi, 10 august, ora 19.00 (partea a doua)

TVR 3

marți, 8 august, ora 20.00 (prima parte)

marți, 15 august, ora 20.00 (partea a doua)

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi