loader
Foto

Est Meridian – Festivalurile culturale acaparează Moldova

Miercuri, 1 octombrie, ora 17.00

 

Laura Lucescu
Gabriel Rotaru
EST MERIDIAN

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Astăzi începe cel mai important eveniment cultural al toamnei din capitala Moldovei, FILIT 2014. Dan Lungu şi Lucian Dan Teodorovici ne detaliază programul extrem de bogat al festivalului.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (1-5 octombrie 2014) se bucură şi în acest an de parteneriatul extrem de generos al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Datorită acestuia vor fi posibile, ca şi în 2013, “Întâlnirile în licee” ale marilor scriitori cu publicul şcolar, decernarea Premiului liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apărută în 2013. Prof. Mihaela  Apetroae şi Irina Rezuş, membru în Juriul Elevilor ne dezvăluie care sunt nominalizările.

Un eveniment care succede îndeaproape FILIT, de mare amploare şi cu mai mare vechime, este Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, aflat la a VII-a ediţie. Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului “Luceafărul”, ne enumeră artiştii şi trupele care vor delecta spectatorii între 5 şi 12 octombrie.

Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru vă aşteaptă de luni- vineri, de la ora 17.00, cu o sumedenie de noutăţi din zona Moldovei la Est Meridian.

Est Meridian

Realizatori: Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

9:00 Ziua bună de la Iași

10:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi