loader
Foto

"Emoții la bază" cu Radu Zaplitnii și Andrei Oloieri, la TVR Iași

Duminică, 2 mai, de la ora 19:00, la TVR Iași, vă invităm la o expunere muzicală, alături de Radu Zaplitnii și Andrei Oloieri, despre bucuria deplină și eliberarea de limite, despre creație și arta de a simți omul de lângă tine, despre respect și intuiție.

 

Violeta Gorgos

Au pornit ambii prin lume din Republica Moldova. La Cluj s-au regăsit pe holurile Universității de arte “Gh.Dima”, unde ambii au studiat acordeonul.

.(w882)

Peste ani, s-au reîntâlnit într-un spectacol la Veneția, iar mai apoi fiecare și-a urmat drumul său.Radu Zaplitnii și-a făcut în Italia propria orchestră, dar a convins și un producător de acordeoane să lanseze o linie de instrumente, conform configurație lui, care îi și poartă numele.Andrei Oloieri s-a stabilit la Iași, face orchestrații pentru diferiți muzicieni din zona, înregistrează propria muzică și este profesor la Liceul de arte “Octav Băncilă”.

(w882).

După 20 de ani se revăd în fața camerelor de filmat pentru a dialoga prin muzică și a împărtăși cu spectatorii noștri din virtuozitatea lor.

Producător: Violeta Gorgos

 

 

10:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

10:30 Locuri, oameni și comori

- Dimitrie Cantemir și Moldova lui
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi