loader
Foto

Documentarul ,,Litanii în piatră” de Violeta Gorgos, în premieră la TVR 3

Filmul documentar ,,Litanii în piatră” s-a difuzat în premieră absolută sâmbătă, 6 noiembrie, ora 16.00, la TVR 3.

 

Violeta Gorgos

Povestea unei ,,aventuri" artistice dintr-o comună ieşeană cu un primar ambiţios şi cu şase creatori excepţionali care au participat la Simpozionul internaţional de sculptură de la Tomeşti – Iaşi, în luna iunie, este ,,spusă” de regizorul ieşean Violeta Gorgos în documentarul ,,Litanii în piatră”.

(w882)

Evenimentul este doar motivul pentru care autoarea, susţinută de imaginea lui Cristian Sbângu şi montajul editorilor  Radu Bogdan şi Sandrino Irimia, ne oferă şansa, una dintre puţinele de care publicul are parte, de pătrunde în intimitatea zămislirii unor opere monumentale în piatră.

(w882)

Timp de câteva săptămâni echipa de filmare a TVR Iaşi s-a aflat în ,,teatrul de operaţiuni” al artiştilor şi trăit experienţe unice pe care le redă, acum, pe ecran.

 

 

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:25 Mașina timpului

Realizator -Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi