loader
Foto

Galerie foto

Dimitrie Vicovanu, un român celebru la New York

 

Gabriela Baiardi

Are 78 de ani şi trăieşte de peste trei decenii în Statele Unite ale Americii, unde este cunoscut drept „master of time”. Bogătaşii americani îi aduc la restaurat ceasuri de zeci de mii de euro, pe care nimeni altcineva nu le poate „trezi din amorţeală”. Acasă, Dimitrie Vicoveanu rămâne fondatorul şcolii româneşti de restaurare-conservare a patrimoniului. Este ataşat de ţara în care s-a născut, iar din 2009 vine în România în fiecare an. Dacă ar fi la fel de bogat ca preşedintele SUA, ar aduce sute de americani să cunoască România. I-ar plimba inclusiv prin municipiul Iaşi, al cărui cetăţean de onoare a devenit pe 1 decembrie 2016.

Asistent imagine: Dănuţ Palaghianu

Imagine: Relu Tabără

Montaj: Loredan Baiardi

Realizator: Gabriela Baiardi

TVR Iaşi – Sâmbătă, 7 ianuarie, ora 20,30

TVR 3 – Duminică, 8 ianuarie, ora 17.30

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

21:30 Descriptio Moldaviae

- Mănăstirea Putna prima parte Realizator - Raluca Aftene
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi