loader
Foto

Galerie foto

Despre Tiuk

Tiuk este un cuvânt preluat de Mihail Vakulovski dintr-o scriere de Daniil HARMS.

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

I-a plăcut atât de mult povestea cuvântului, încât şi-a făcut din el titlu de revistă “Tiuk k-avem kef” care apare în varianta electronică din 2001 şi o denumire de CenaKLUb TIUK!”- eveniment ce se ţine lunar la Rockstadt Braşov (atunci când nu este în turneu). Este un loc in care oamenii vin cu ce au ei mai bun, ca să prezinte altor oameni. Nu vin oricum, ci vin la invitaţia organizatorilor. La ediţia cu nr. 31 care a avut loc duminică, 23 februarie 2014, invitaţi au fost Vlad DRĂGOI, Petronela ROTAR & Violeta GORGOS.

Vlad Drăgoi a venit sub Tâmpa cu METODE (Casa de editură Max Blecher), un volum de poezie în care scriitorul experimentează limitele şi rezistenţa poeziei, aşa cum Sorokin sau Palahniuk verifică elasticitatea graniţelor prozei. Petronela Rotar a citit din „O să mă ştii de undeva”, volum de debut, în curs de apariţie, iar Violeta Gorgos a prezentat câteva proiecţii din emisiunea pe care o realizează la TVR Iaşi, RACORD. Astfel publicul braşovean a avut ocazia să vadă trei eseuri cinematografice – “Paşii taţilor noştri”, “Paşii mamelor noastre” şi “Sex în URSS”.

7:05 Ediții de colecție (R)

- Tele-viziunea mea - Stelian Dumistrăcel; Iaşi, Capitală Culturală Europeană - Râpa Galbenă Realizator - Dana Ișoveanu (Reluare)

9:00 Pridvoarele credinței

prima parte
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi