loader
Foto

Cuza Vodă și România faptului împlinit | VIDEO

Revoluţionar paşoptist şi „părinte” al României moderne, Alexandru Ioan Cuza a murit departe de ţară, printre străini, în urmă cu 150 de ani.

 

Gabriela Baiardi

Nu i s-au organizat funeralii naţionale, dar la Ruginoasa s-au adunat, în 1873, mii de ţărani. Ei nu uitaseră cine i-a scăpat de obligaţiile boiereşti, le-a dat pământ şi drepturi civile. Despre Alexandru Ioan Cuza s-a scris mult.

Nu i s-a analizat doar domnia, ci şi viaţa personală. Dincolo de slăbiciunile pe care le-a avut omul Cuza, domnitorul Alexandru Ioan „a ştiut să pună pe primul plan interesul ţării şi ar trebui înţeles în contextul epocii sale”.​

Realizator - Gabriela Baiardi

 
Reporter special - Iryna din Zaporojia | VIDEO

Reporter special - Iryna din Zaporojia | VIDEO

publicat: miercuri, 01 februarie 2023

Fiecare nume ascunde o poveste. Joi, 2 februarie, de la ora ora 18.30, la TVR Iaşi, la „Reporter Special” aflăm despre cum s-a schimbat viața ...

„Tableta de sănătate”: Bolile neurologice, inovații și tratament | VIDEO

Marți, 31 ianuarie, de la ora 16.00, la "Tableta de Sănătate" discutăm despre premiere medicale şi tratamente în boli neurologice.

Proiecție specială a peliculei „Taximetriști” | VIDEO

„Taximetriști”, cel mai nou film regizat de Bogdan Theodor Olteanu, a avut, la Iași, o proiecţie specială, cu prezenţa echipei în sală.