loader
Foto

Cultură la ceaşcă, Aferim, sistemul şcolar şi războiul de ţesut

Impact, miercuri, ora 17.00, pe TVR Iaşi şi TVR 3

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Elevii au dreptul să-şi conteste nota, profesorii trebuie să întocmească un registru al actelor violente din şcoală, iar biletele la teatru sau pe mijloacele de transport în comun ar trebui să fie reduse cu 75% pentru şcolari. Despre toate acestea am vorbit la Impact cu şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

Ramona Iacobuţe ne-a recomandat apoi Ceaşca de Cultură, un site pe care-l citeşti dimineaţa, la cafea. Şi nu în ultimul rând, Florin Lăzărescu ne-a dezvăluit din culisele filmului AFERIM selectat la Festivalul de la Berlin care începe mâine, 5 februarie.

Pata de culoare a venit din satul Sauca, comuna vasluiană Laza, acolo unde 28 de femei au învăţat să foloseasca războiul de ţesut în cadrul unui Atelier Activ.

Despre toate, la Impact, de la ora 17.00, pe TVR Iasi şi TVR3.

 

Impact

Realizator: Maria Florea

Miercuri, ora 17.00, în direct pe TVR Iaşi şi TVR 3

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi