loader
Foto

Galerie foto

„Școala logodnicilor”

Înainte de a ajunge în fața altarului pentru celebrarea sacramentului căsătoriei, tinerii catolici trec pe la „şcoala logodnicilor”. Reporter special s-a difuzat luni, 31 octombrie, de la ora 20, la TVR Iaşi, şi sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 3.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Oficiul pentru Pastoraţia Familiei şi a Laicilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi organizează, de doi ani, cursuri dedicate logodnicilor. Biserica catolică se preocupă ca drumul pe care pornesc tinerii, doi câte doi, să fie unul cunoscut, iar intrarea în viața de familie să nu se facă doar conform tradiției.

Logodnicii află, în cadrul acestor cursuri, ce presupune trecerea “de la EU la NOI”, sunt provocați la exerciții de (auto)cunoaștere, pot pune întrebări, discută deschis despre fertilitate și planificarea responsabilă a conceperii unei noi vieți, dar sunt învățați și (cum) să-și privească mereu ”jumătatea” ca pe „darul unic al lui Dumnezeu”. Cu ceea ce ți-a dăruit Domnul nu te poți purta urât, iar înțelegerea acestui fapt ar aduce armonie în familie, iubire și respect între soți. În consecință, numărul divorțurilor s-ar reduce, iar copiii i-ar avea alături de ei pe ambii părinți. La cursul pentru logodnici din 28 mai, organizat la Decanatul de Iași, au participat și reprezentanții TVR Iași: Gabriela Baiardi, Relu Tabără și Loredan Baiardi.

TVR Iaşi: Luni, 31 octombrie, ora 20.00

TVR 3:  Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17.00

21:30 Reporter special

- Căminul de bătrâni, casa de la apusul vieții Realizator - Claudia Dănăilă

21:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi