loader
Foto

Caravana TVR Iaşi 23 ajunge la Cernăuţi, Ucraina

Marcăm aniversarea studioului regional de televiziune printr-un proiect ambiţios prin care ne propunem să ajungem şi la telespectatorii din afara graniţelor.

 

Horia Gumeni
Carmen Olaru
Cântec și poveste

Caravana aniversară TVR Iaşi 23 ajunge în acest weekend la Cermăuţi, Ucraina. Evenimentele pe care echipa studioului regional de televiziune din Iaşi le propune prietenilor din Cernăuţi cuprinde caravana de filme documentare “Iaşi – cernăuţi - Chişinău” şi spectacolul folcloric aniversar.

Sâmbătă, 15 noiembrie, de la ora 11, la Palatul “Tineretului Bucovinei”, va avea loc proiecţia filmelor documentare realizate de TVR Iaşi. În program se regăsesc:

Lux noctis, realizator: Oana Lazăr

Măria Sa, Birlic, realizator: Carmen Olaru

Despre oameni şi cai, realizator: Raluca Aftene

Tezic, realizator: Violeta Gorgos

Matei Vişniec - Acasă, realizator: Andreea Ştiliuc

Legendele Dornei la Dorna Arini, realizator: Marga Andreescu

Caravana filmelor se doreşte a fi un dialog între public şi realizatori de televiziune, regizori şi producători de film pe tema personalităţilor, evenimentelor, locurilor şi valorilor reflectate în producţiile proiectate pentru public.

 

Duminică, 16 noiembrie, de la ora 15.00, la Palatul “Tineretul Bucovinei”, are loc spectacolul aniversar Iaşi- Cernăuţi- Chişinău. Vedete consacrate şi tineri interpreţi de muzică populară, ansambluri folclorice din cele trei regiuni vor antrena publicul într-un spectacol-eveniment pentru folclorul celor trei regiuni. Maria Iliuţ va invita pe scenă pe Viorica Macovei, Călin Brăteanu, Constantin Bahrin, Manuela Pohoaţă, Marius Zgâianu, Silvia Zagoreanu (Republica Moldova), Andreea Chisăliţă, Ansamblul de dansuri Arcanul USV al Universităţii din Suceava.

Tot duminică vor fi lansate DVD-uri cu artiştii Maria Iliuţ, Călin Brăteanu şi Ansamblul de dansuri Arcanul USV. Spectacolul va fi prezentat de gazda emisiunii “Cântec şi poveste”(TVR Iaşi şi TVR3), Horia Gumeni.

Palatul “ Tineretul Bucovinei” este situat pe strada Eroilor Maidanului nr. 5, Cernăuți, Ucraina.

 

Înfiinţat în 3 noiembrie 1991, TVR Iaşi este recunoscut de publicul telespectator drept un canal de informare de încredere, ce reflectă cu profesionalism şi seriozitate evenimentele din regiunea de nord-est a României la nivel regional, naţional şi internaţional. Promotor al manifestărilor importante din judeţele Moldovei, organizator şi susţinător al multor proiecte de anvergură, TVR Iaşi sărbătoreşte cei 23 de ani printr-o serie de evenimente culturale. Acestea se vor concretiza în producţii de televiziune, reportaje şi ştiri ce vor fi difuzate de TVR Iaşi, TVR3, www.tvrplus.ro şi Televiziunea Moldova 1 din Chişinău.

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:25 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

Relația dintre copii și animale | VIDEO

Relația dintre copii și animale | VIDEO

publicat: joi, 13 iunie 2024

În ziua de azi, copiii văd animale la televizor sau în cărţile cu poze şi mai puţin în realitate. Cum punem micuţii în contact cu ...

 

#tvriasi