loader
Foto

Cap de afiş: Zilele Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani

Dublă aniversare pentru Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Instituția celebrează 175 de ani de teatru în limba română şi 55 de ani de la constituirea trupei proprii.

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

La Botoşani, prima reprezentaţie în limba română a avut loc în 1838. În 1958, s-a inaugurat noul Teatru „Mihai Eminescu”. Stagiunea artistică de atunci s-a deschis cu premiera piesei „Mielul turbat” de Aurel Baranga.

Printre actorii care au debutat aici se numără Margareta Pogonat, Monica Postolache, Adela Mărculescu, Smaranda Manoliu, Stelian Preda, Sergiu Tudose, Ion Dichiseanu.

Pentru a marca această dublă aniversare, în perioada 27-30 noiembrie, la Botoşani au avut loc Zilele Teatrului “Mihai Eminescu”, ediţia a VIII-a. Trupe din Botoşani, Bacău, Bucureşti şi Piatra Neamţ au adus în faţa publicului spectacole pe texte de Matei Vișniec.

Pe lângă spectacole, evenimentul a inclus lansări de carte, expoziţii, dar şi prezentarea filmului „Matei Vişniec - Acasă”, realizat de Andreea Ştiliuc.

Ediţia „Cap de afiş”, difuzată pe 5 decembrie, ora 19.00, pe TVR Iaşi, este dedicată acestei aniversări.

TVR Iaşi: Joi, 5 decembrie, ora 19.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi