loader
Foto

Cap de afiş: Zilele Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani

Dublă aniversare pentru Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Instituția celebrează 175 de ani de teatru în limba română şi 55 de ani de la constituirea trupei proprii.

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

La Botoşani, prima reprezentaţie în limba română a avut loc în 1838. În 1958, s-a inaugurat noul Teatru „Mihai Eminescu”. Stagiunea artistică de atunci s-a deschis cu premiera piesei „Mielul turbat” de Aurel Baranga.

Printre actorii care au debutat aici se numără Margareta Pogonat, Monica Postolache, Adela Mărculescu, Smaranda Manoliu, Stelian Preda, Sergiu Tudose, Ion Dichiseanu.

Pentru a marca această dublă aniversare, în perioada 27-30 noiembrie, la Botoşani au avut loc Zilele Teatrului “Mihai Eminescu”, ediţia a VIII-a. Trupe din Botoşani, Bacău, Bucureşti şi Piatra Neamţ au adus în faţa publicului spectacole pe texte de Matei Vișniec.

Pe lângă spectacole, evenimentul a inclus lansări de carte, expoziţii, dar şi prezentarea filmului „Matei Vişniec - Acasă”, realizat de Andreea Ştiliuc.

Ediţia „Cap de afiş”, difuzată pe 5 decembrie, ora 19.00, pe TVR Iaşi, este dedicată acestei aniversări.

TVR Iaşi: Joi, 5 decembrie, ora 19.00

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi