loader
Foto

Galerie foto

„Cap de Afiş” prezintă a opta ediţie a Festivalului SoNoRo de la Iaşi

Emisiunea a difuzat, pe 28 noiembrie, la TVR Iași, fragmente din concertele corului rusesc Blagossvonitza şi formaţiei camerale „Raro”.

 

Cap de afiș

Două concerte care s-au desfăşurat în luna noiembrie vor marca, se poate spune încă de acum, stagiunea muzicală ieşeană 2013 – 2014.

Să asculţi un cor bărbătesc din Rusia este o raritate, un eveniment. Originalitatea repertoriului, calitatea interpretării şi timbrul cu totul special al vocilor de bas impresionează totdeauna când asculţi un astfel de ansamblu. Recent, corul de cameră Blagossvonitza, al mănăstirii Zaikonospaski din Moscova a susţinut un concert ce a cuprins fragmente din liturghii ortodoxe ruseşti, cântece populare şi creaţii din timpul celui de-a doilea război mondial.

Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi a fost neîncăpătoare pentru publicul care a dorit să asculte acest program. TVR Iaşi este unicul post de televiziune care a înregistrat concertul. Pe 28 noiembrie, în prima parte a emisiunii „Cap de afiş” veţi avea privilegiul de-a asculta fragmente din concertul corului Blagossvonitza şi interviul acordat de egumenul Petr (Afanasiev), egumen al mănăstirii Zaikonospaski.

Pentru a doua parte, am pregătit secvenţe din concertul formaţiei camerale Raro, programat în seara de 19 noiembrie, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”. Mult apreciat în Europa şi în Asia, grupul instrumental cu componenţă variabilă, dar care include permanent interpreţi virtuozi, a oferit publicului ieşean creaţii de Mozart, Dvorak şi Dohnanyi.

În afara celui mai recent album discografic, editat în 2013, publicului i s-a pus la dispoziţie albumul fotografic „SoNoRo Conac”. Albumul a fost lansat odată cu cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului SoNoRo, care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din România.

Albumul adună între coperţi portrete, peisaje, compoziţii alb-negru şi color a 11 clădiri de patrimoniu din ţară, unde artiştii SoNoRo au susţinut concerte de cameră.

9:00 Ziua bună de la Iași

10:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi