loader
Foto

Galerie foto

„Cap de Afiş” prezintă a opta ediţie a Festivalului SoNoRo de la Iaşi

Emisiunea a difuzat, pe 28 noiembrie, la TVR Iași, fragmente din concertele corului rusesc Blagossvonitza şi formaţiei camerale „Raro”.

 

Cap de afiș

Două concerte care s-au desfăşurat în luna noiembrie vor marca, se poate spune încă de acum, stagiunea muzicală ieşeană 2013 – 2014.

Să asculţi un cor bărbătesc din Rusia este o raritate, un eveniment. Originalitatea repertoriului, calitatea interpretării şi timbrul cu totul special al vocilor de bas impresionează totdeauna când asculţi un astfel de ansamblu. Recent, corul de cameră Blagossvonitza, al mănăstirii Zaikonospaski din Moscova a susţinut un concert ce a cuprins fragmente din liturghii ortodoxe ruseşti, cântece populare şi creaţii din timpul celui de-a doilea război mondial.

Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi a fost neîncăpătoare pentru publicul care a dorit să asculte acest program. TVR Iaşi este unicul post de televiziune care a înregistrat concertul. Pe 28 noiembrie, în prima parte a emisiunii „Cap de afiş” veţi avea privilegiul de-a asculta fragmente din concertul corului Blagossvonitza şi interviul acordat de egumenul Petr (Afanasiev), egumen al mănăstirii Zaikonospaski.

Pentru a doua parte, am pregătit secvenţe din concertul formaţiei camerale Raro, programat în seara de 19 noiembrie, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”. Mult apreciat în Europa şi în Asia, grupul instrumental cu componenţă variabilă, dar care include permanent interpreţi virtuozi, a oferit publicului ieşean creaţii de Mozart, Dvorak şi Dohnanyi.

În afara celui mai recent album discografic, editat în 2013, publicului i s-a pus la dispoziţie albumul fotografic „SoNoRo Conac”. Albumul a fost lansat odată cu cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului SoNoRo, care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din România.

Albumul adună între coperţi portrete, peisaje, compoziţii alb-negru şi color a 11 clădiri de patrimoniu din ţară, unde artiştii SoNoRo au susţinut concerte de cameră.

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi