loader
Foto

Galerie foto

Cap de afiş: O premieră pe scenele de concert româneşti

Fado interpretat de soprana Elena Moşuc şi tenorul portughez Gonçalo Salgueiro.

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Solicitată şi apreciată de publicul, de criticii muzicali care au urmărit-o în importante săli de spectacol din Europa, America de Nord sau Japonia, soprana Elena Moşuc a apărut rar în ultimii anii pe scenele româneşti. Doar în anul 2013 a revenit în ţară, în Iaşul natal, cu prilejul concertului "Clasic 300" (iunie) şi al spectacolului cu opera "Traviata" (decembrie). La sfârşitul anului trecut, Elena Moşuc a avut şi bucuria de a i se edita  cd-ul "Donizetti Heroines". Noua apariţie pe scena Operei Naţionale Române din Iaşi a însemnat, recent, la 23 aprilie, o premieră pentru ea, şi pentru publicul român: primul concert în care a interpretat fado (cântece tradiţionale portugheze) şi arii de musical ("Fantoma de la operă", de Andrew Lloyd Webber) împreună cu tânărul cântăreţ Gonçalo Salgueiro.

Joi, 15 mai la ora 17.00, în reluare vineri, 16 mai, la ora 10.00, TVR Iaşi va transmite o ediţie-eveniment a emisiunii "Cap de afiş", în care Elena Moşuc va vorbi despre marile ei succese recente, despre noutăţile din repertoriul său şi, evident, despre proiecte.

Cap de afiş

Realizator: Alex Vasiliu

TVR Iaşi: Joi, 15 mai, ora 17.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi