loader
Foto

Cap de afiş: Evocări ale unor mari personalităţi muzicale

Joi, 14 noiembrie, în emisiunea "Cap de afiş" vor fi evocate trei personalităţi muzicale de prim rang, şi anume: Sergiu Celibidache, Ion Voicu şi Roman Vlad.

 

Cap de afiș

Mai întâi ne vom aminti de Sergiu Celibidache. Studentul său în tehnica şi arta dirijatului, Garcia Assensio, a susţinut recent la Universitatea de Arte din Iaşi un curs de măiestrie la care au participat tineri din România, Bulgaria şi Spania. Secvenţele din concertul de gală, amintirile despre Sergiu Celibidache împărtăşite de Garcia Assensio şi pianista Elizabeth Sombart, imaginile-document cu Celibidache însuşi la repetiţii vor fi momente cu totul speciale pentru telespectator.

În continuare, va fi schiţat portretul violonistului de prestigiu internaţional Ion Voicu, de la a cărui naştere s-au împlinit 90 de ani. Imaginile de arhivă cu Ion Voicu interpretând împreună cu Sir Yehudi Menuhin partea a III-a din Concertul în la minor de Bach, amintirile fiului său, dirijorul Mădălin Voicu, fragmentele din Concursul internaţional de vioară "Ion Voicu", organizat la Iaşi vor fi, sperăm, o invitaţie de a cunoaşte mai bine un virtuoz al arcuşului.

În ultima parte a emisiunii vă oferim un portret al compozitorului şi muzicologului Roman Vlad, de care ne-am despărţit recent. Opiniile sale despre drumul pe care l-a parcurs pentru a înţelege şi exprima fenomenul muzical, înregistrate la Iaşi în anul 1994, se constituie într-un document unic, ce poate deveni un reper pentru oricine va fi interesat să studieze creaţia componistică şi muzicologică a lui Roman Vlad.

Urmăriţi emisiunea “Cap de afiş” la TVR Iaşi şi TVR 3, joi, 14 noiembrie, ora 19.00.

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr

19:00 Ia'și descoperă

Ia'și descoperă - TeleViziunea mea cu Oltița Cîntec Realizator - Laura Lucescu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi