loader
Foto

Cap de afiş - “Aferim!” | VIDEO

TVR Iași vă propune să revedeţi o ediţie de colecţie a emisiunii “Cap de afiş” cu doi dintre cei care au contribuit la succesul peliculei “Aferim!”, în 2015.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Teodor Corban, interpretul personajului principal al filmului, a fost nominalizat la Ursul de Argint pentru acest rol. Este actor al Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași şi a jucat în mai multe filme românești de succes.

Pentru rolul din “A fost sau n-a fost?”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a primit premiul special la Festivalul de la Cottbus.

Florin Lăzărescu este scriitor și unul dintre coordonatorii Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași. Alături de Radu Jude, semnează scenariul peliculei “Aferim!”.

A mai colaborat cu Radu Jude la “Lampa cu căciulă” și “O umbră de nor”, producții care au cunoscut succesul la festivaluri de prestigiu, precum Sundance sau Cannes.


Realizator: Andreea Știliuc

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Primul muzeu literar împlinește 106 de ani | VIDEO

Pe 15 aprilie 1918 se înfiinţa primul muzeu literar din România. "Bojdeuca Ion Creanga" este un loc simbolic pentru oraşul Iaşi, dar şi pentru ...

„Lumea de aproape”: Credințe fără granițe | VIDEO

Mai mulţi tineri din Africa şi unul din Siria au ales să studieze teologia la Iaşi. Poveştile lor impresionante le puteţi descoperi în cadrul ...

Prin lumea cărților, cu Simona Modreanu | VIDEO

Prin lumea cărților, cu Simona Modreanu | VIDEO

publicat: vineri, 12 aprilie 2024

Vineri, 12 aprilie, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3,  am călătorit între realitate și ficțiune prin lumea cărților, cu Simona Modreanu. O ...

 

#tvriasi