loader
Foto

"Cap de afiș": In memoriam Draga Olteanu Matei | VIDEO

Doliu în lumea artistică. Marea actriță Draga Olteanu Matei a murit miercuri, 18 noiembrie, la vârsta de 87 de ani.

 

Carmen Olaru
Cap de afiș

Dumnezeu a înzestrat-o cu har si a trimis-o pe pământ pentru ca să îi bucure pe oameni atunci când ea urcă pe scenă. A fost colegă de generaţie cu marii nostri artişti Constantin Rauţchi, Mircea Albulescu, Gheorghe Cozorici, George Constantin, Silvia Popovici şi Sanda Toma.

S-a bucurat atunci când Amza Pellea a anunţat-o că a intrat la teatru, dar a plâns când profesorul Mihai Popescu i-a spus că va fi distribuită în comedii.

Draga Olteanu Matei îşi aminteşte cu nostalgie de cei care s-au gândit la viitorul teatrului nostru şi pentru care scena a fost un loc sacru. Despre colegii de generaţie, primele roluri, oamenii care i-au marcat existenţa, despre viaţă, dar şi despre moarte, Draga Olteanu Matei povesteşte cu farmec în câteva secvenţe de colecţie.

In memoriam Draga Olteanu Matei – miercuri, 18 noiembrie, ora 19.00

Realizator: Carmen Olaru

16:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi