loader
Foto

„Cântec şi poveste” cu Loredana Călin | VIDEO

Sâmbătă, 5 iunie, la TVR Iași și online pe TVR+, de la ora 19.00, Laura Lucescu vă invită să urmăriți o ediție „Cântec şi poveste” cu Loredana Călin, o moldoveancă autentică.

 

Laura Lucescu
Cântec și poveste

A pornit din Flămânzii Botoşanilor şi a ales calea cântului popular, pe care l-a îndrăgit de mică. După ce a absolvit Liceul de Arte „Ştefan Luchian” din Botoşani a ales să studieze Muzicologia la Academia Naţională de Muzică „Gh. Dima” din Cluj.

Se mândreşte că a făcut parte din Ansamblul de Muzică Vocală Tradiţională „Icoane”, coordonat de Ioan Bocşa. Este câştigătoarea Marelui Premiu la Festivalul-concurs de muzică populară „Barbu Lăutaru”, organizat de TVR Iaşi în 2009. De trei ani a intrat în echipa Orchestrei Profesioniste ”Rapsozii Botoșanilor”, ca solist vocal. Iar în 2021 şi-a lansat primul album- “Mândre-s jocurile noastre”, pe care l-a pregătit împreună cu maestrul Ioan Cobâlă.

Moderator Laura Lucescu

Realizator Carmen Olaru

16:00 Cult@rt

Realizator - Andreea Știliuc

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

Relația dintre copii și animale | VIDEO

Relația dintre copii și animale | VIDEO

publicat: joi, 13 iunie 2024

În ziua de azi, copiii văd animale la televizor sau în cărţile cu poze şi mai puţin în realitate. Cum punem micuţii în contact cu ...

 

#tvriasi