loader
Foto

Galerie foto

CÂNTEC ŞI POVESTE, cu George Forcos-Palade şi Orchestra Rapsodia Vasluiului

Este vărul unei celebre artiste, Loredana Groza. Când Loredana a devenit cunoscută, George Forcos-Palade i-a monitorizat succesele, mândru de toate realizările ei.

 

Cântec și poveste

Iubeşte însă muzica populară pe care o cântă de o viaţă. S-a născut la Căbești, comuna Podul Turcului, județul Bacău. De mic îi plăcea să cânte. De Crăciun sau de Anul Nou, mergea cu “Steaua”, “Mocănașul” și “Ursul”.

După terminarea şcolii, ajuns în Bârlad, a activat în cadrul ansamblului folcloric „Balada”, alături de coregraful Ionel Roşu si dirijorul Aurel Spătaru. Cu ansamblul ‘Balada”, George Forcos a participat la festivaluri și concursuri de muzică populară și a avut spectacole în țară, în Republica Moldova, Franța, Italia. În anul 1989 a înregistrat primele melodii la radio, cu orchestra Radiodifuziunii Române, condusă de dirijorul Paraschiv Oprea. Din 2007, George Forcos-Palade este solist vocal profesionist la orchestra “Rapsodia Vasluiului”. În prezent este şi director al Ansamblului Folcloric "Rapsozii Iveştiului".

La „Cântec si poveste” vine cu tradiţii şi obiceiuri din zona Vasluiului, cu cântece şi jocuri de la Iveşti, cu orchestra condusă de dirijorul Cristi Năstase, cu colega Lili Ciortan, cu tinere talente, cu întreaga reţetă a emisiunii.

Cântec şi poveste

TVR 3: Luni, ora 20.00

TVR Iaşi: Sâmbătă, ora 19.30

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvriasi