loader
Foto

Galerie foto

CÂNTEC ŞI POVESTE, cu George Forcos-Palade şi Orchestra Rapsodia Vasluiului

Este vărul unei celebre artiste, Loredana Groza. Când Loredana a devenit cunoscută, George Forcos-Palade i-a monitorizat succesele, mândru de toate realizările ei.

 

Cântec și poveste

Iubeşte însă muzica populară pe care o cântă de o viaţă. S-a născut la Căbești, comuna Podul Turcului, județul Bacău. De mic îi plăcea să cânte. De Crăciun sau de Anul Nou, mergea cu “Steaua”, “Mocănașul” și “Ursul”.

După terminarea şcolii, ajuns în Bârlad, a activat în cadrul ansamblului folcloric „Balada”, alături de coregraful Ionel Roşu si dirijorul Aurel Spătaru. Cu ansamblul ‘Balada”, George Forcos a participat la festivaluri și concursuri de muzică populară și a avut spectacole în țară, în Republica Moldova, Franța, Italia. În anul 1989 a înregistrat primele melodii la radio, cu orchestra Radiodifuziunii Române, condusă de dirijorul Paraschiv Oprea. Din 2007, George Forcos-Palade este solist vocal profesionist la orchestra “Rapsodia Vasluiului”. În prezent este şi director al Ansamblului Folcloric "Rapsozii Iveştiului".

La „Cântec si poveste” vine cu tradiţii şi obiceiuri din zona Vasluiului, cu cântece şi jocuri de la Iveşti, cu orchestra condusă de dirijorul Cristi Năstase, cu colega Lili Ciortan, cu tinere talente, cu întreaga reţetă a emisiunii.

Cântec şi poveste

TVR 3: Luni, ora 20.00

TVR Iaşi: Sâmbătă, ora 19.30

 

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr

19:00 Ia'și descoperă

Ia'și descoperă - TeleViziunea mea cu Oltița Cîntec Realizator - Laura Lucescu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi