loader
Foto

Galerie foto

CÂNTEC ŞI POVESTE cu Ansamblul Artistic ARCANUL

Ansamblul „Arcanul” USV al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava aniversează 50 de ani de activitate la TVR Iași.

 

Horia Gumeni
Carmen Olaru
Cântec și poveste

Într-o editie de colecție Cântec și Poveste vă vor fi dezvaluite începuturile, pașii de debut, dar și secrete din culisele spectacolelor de „botez”.

Gigi Văduva și Viorel Vatamaniuc, primii doi coregrafi ai ansamblului, se reîntâlnesc în studiorile TVR Iași după zeci de ani cu foști elevi sau colegi de scenă. Cele două nume de referinţă în coregrafia româneasca deapană, în exclusivitate, amintiri de pe vremea când erau dansatori. Toate momentele sunt acompaniate de o orchestră care reunește cei mai valoroși instrumentiști ai Bucovinei, pe care o să-i redescoperiți cu mare plăcere.

Trei generații de dansatori sau soliști vin să împartășeaşcă cu telespectatorii emoţia debutului sau să spună cu recunoștinţă un simplu: mulțumesc. Au răspuns prezent invitației Manuela Pohoață, Călin Brăteanu, Sorin Filip și Alexandru Brădățan, precum și noua generație de solişti vocali.


Pentru o călătorie prin toată România, prin intermediul dansului, dar și pe uliţa cu amintiri, vă așteptăm luni, 13 ianuarie, ora 20.00, pe TVR 3 și sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19.30, pe TVR Iași, la Cântec și Poveste.

19:00 Ziua bună de la Iași

20:00 Tableta de sănătate (R)

- Adolescența, o întrebare fără răspuns? Realizator - Claudia Dănăilă (Reluare)
 

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

Campioni la robotică | VIDEO

Campioni la robotică | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

O echipă de elevi din Focșani a câștigat campionatul mondial de robotică, desfăşurat zilele acestea la Houston, în SUA.

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvriasi