loader
Foto

Cântec și poveste - „În rând” | VIDEO

Nu departe de Vaslui, în Muntenii de Sus, în preajma sărbătorilor de iarnă, locuitorii s-au adunat la Căminul Cultural pentru a vedea un documentar cu oamenii din sat.

 

Laura Lucescu
Cântec și poveste

Evenimentul de lansare a documentarului „În rând”, un film ca o poveste despre obiceiul „Rânduri”, care ascunde în spatele său un dans puternic, o întreagă filosofie de viață şi care i-a făcut pe muntenari conștienți de moștenirea culturală inestimabilă pe care o au și de faptul că acest obicei îi ajută să-și contureze identitatea.

Filmul este realizat de Raluca Radu, talentata interpretă din Vaslui, acum în ipostaza de specialist în studii culturale, împreună cu videograful Bogdan Raba.

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:30 Descriptio Moldaviae

- Mănăstirea Putna prima parte Realizator - Raluca Aftene
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi