loader
Foto

Călătorii în trecut...

„Vară pentru voi” cu Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru.

 

Laura Lucescu
Gabriel Rotaru
Vară pentru voi

Paşii pe care îi facem înapoi în istoria noastră sunt, de multe ori, cei care ne deschid de fapt ochii asupra bogăţiilor pe care le-am moştenit. Împreuna cu Marius Mitrof, consilier superior al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi și Abdullah Gulten, președintele Uniunii Democrate Turce Galaţi deschidem cartea cu amintiri a acestui vechi port.

În acordurile chitării clasice a lui Dan Arhire vom călători spre Târgu Neamţ, acolo unde, în fiecare an, lăuta, strămoşul chitarei, e sărbătorită zile întregi de artişti și turişti veniți din toată țara la Cetatea Neamţului.

Zilele acestea, la Bucureşti, are loc un eveniment unic în România: Festivalul Ambasadelor, conceput în acest an în jurul temei Open Your Culture. Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iaşi ne va spune mai multe despre meşterii populari care au plecat în capitală să reprezinte Moldova prin lucrările lor de artă populară.

Ne vedem de luni până vineri, de la ora 17.00, în direct la TVR Iaşi şi online pe www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi!

 

Vară pentru voi

Realizatori: Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru

TVR Iaşi: luni – vineri, ora 17.00

Reluare: de la ora 20.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi