loader
Foto

AUSCHWITZ A - Live 70 de ani

O emisiune de Oana Lazăr, vineri, 17 noiembrie, de la 18.30, la TVR Iaşi.

 

În primăvara anului 1944, Germania nazistă simţea înfrângerea. Cu toate acestea, deportările în lagărele de exterminare continuau. Din Transilvania au plecat ultimele trenuri.

133.000 de evrei români şi maghiari au fost trimişi la moarte. S-au întors doar câteva mii. După 70 de ani, erau în viaţă doar 300. 6 dintre ei au reuşit să vorbească, în sfârşit. Cu Theea Haimowitz, pentru un proiect unicat inițiat de TVR Cluj: transmisia în direct de la Auschwitz, pe trei canale ale Televiziunii Române, în ziua comemorării a 70 de ani de când supravieţuitorii au păşit dincolo de porţile lagărului.

(w882)

Emisiunile realizate de TVR Cluj şi interviurile cu supravieţuitorii au devenit o carte. Şi poate în paginile acestei cărţi ei au spus tot ce nu au spus o viaţă întreagă, nimănui.

Acum, cartea Auschwitz A-Live 70 de ani, face înconjurul ţării şi al lumii. De curând, şi la Iaşi.

Dincolo de valoarea documentară şi istorică, aceste interviuri sunt mai convingătoare decât orice alt discurs de formare personală. Iar proiectul unicat de la TVR Cluj întoarce imaginea document din televizor în pagina de carte tipărită: două moduri complementare de amprentare a aceloraşi valori şi emoţii.

 

13:55 ABC

-UL democratiei&Mașina Timpului Realizator - Ovidiu Mihăiuc / Dan Trofin

14:00 Telejurnal

- Preluare TVR1
 

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Pasca este cea mai importantă coptură rituală cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului.

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvriasi