loader
Foto

Galerie foto

Ansamblul Cordăreanca, tradiții de poveste

Cântec şi poveste a revenit din 6 octombrie şi vă invită să redescoperiţi noi zone folclorice din Moldova.

 

Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Zămislit într-o regiune cu păduri de stejar, dealuri și văi, Ansamblul Cordăreanca nu lasă să piară datinile, obiceiurile și meșteșugurile locului.

Sosit în Studioul TVR Iași cu trei generații, ne arată pașii păstraţi cu sfinţenie din moşi, strămoși în comuna Cordăreni din județul Botoșani.

Alături de îndrăgita interpretă Cornelia Ciobanu au venit rapsozi populari, tinere talente, dar și meșteri populari. Cămăși, ștergare, troițe, brâie sau harapnice, toate au taina lor.

O ediție în care povestea se țese la propriu sub ochii telespectatorilor și care trebuie urmărită marţi, 6 octombrie 2015, la ora 20.00, pe TVR3 și sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19.30 pe TVR Iași.

Cântec şi poveste cu Ansamblul Cordăreanca

Realizatori: Horia Gumeni şi Carmen Olaru

***

TVR 3: marţi, 6 octombrie, ora 20.00

TVR Iaşi: sâmbătă, 10 octombrie, ora 19.30

16:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi