loader
Foto

Zilele „Matei Vişniec”

"Cap de afiş" – marţi, 16 iunie

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Este considerat cel mai important dramaturg român contemporan. Piesele sale sunt traduse în peste 20 de limbi şi sunt jucate în peste 50 de ţări. Matei Vişniec revine în fiecare an în nordul ţării, pentru a lua parte la un festival ce îi poartă numele.

Marţi, 16 iunie, de la ora 18.00, pe TVR 3 vedeţi un reportaj despre cea de-a treia ediţie a Zilelor "Matei Vişniec".

Cea de-a treia ediţie a evenimentului a avut loc în perioada 4-8 mai 2015, la Rădăuţi, Suceava, Gura Humorului, Piatra Neamţ şi Bistriţa. Festivalul se doreşte a fi o pledoarie pentru descentralizarea culturală. Evenimentul a inclus lansări de carte, recitaluri de poezie, conferinţe, dezbateri despre rolul jurnalistului în prezent, întâlniri cu tinerii, spectacole de teatru.

Invitaţii lui Matei Vişniec au fost jurnalistul Luca Niculescu, marionetistul Eric Deniaud şi Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Eric Deniaud, absolvent al Institutului Internaţional al Marionetei din oraşul Charleville-Mézière din nordul Franţei, a prezentat spectacolul „Voix dans le noir” („Voci în întuneric”).

Tema ediţiei din a acest an a fost „O mască râde, o mască plânge”. Publicul s-a întâlnit cu actorii Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi şi cu personajele din piesa „Trei nopti cu Madox”. Montarea regizorului Radu Dinulescu a fost inclusă în anul 2014 în programul Festivalului de Teatru de la Avignon. Un moment extrem de aşteptat a fost spectacolul „De ce Hecuba?!”, susţinut de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava.

În cadrul festivalului, a fost desemnat şi câştigătorul celei de-a doua ediţii a Concursului naţional de dramaturgie „Matei Vişniec”.

Cap de afiş: Zilele „Matei Vişniec”

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR 3: marţi, 16 iunie, ora 18.00

Reluare: miercuri, 17 iunie, ora 13.00

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi