loader
Foto

Zigzag cultural

La  „Cap de afiș” am parcurs un traseu în zigzag printre diferite forme de spectacol: teatru dans, remix-uri după melodii celebre, one man show și operă.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Numitorul comun este rezistența în timp. Pentru că toate spectacolele despre care vorbim au reușit la un moment dat să se reinventeze.

Zic Zac” a fost mai întâi un examen de disertație, dar a devenit imediat o producție de succes. În anul 2014, a primit din partea senatului UNITER Premiul special pentru teatru-dans. Un spectacol de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu.

HAI IU IU NU HEY YOU YOU

Nu este un exercițiu de dicție, ci titlul unei producţii create la Gala Tânărului Actor, în urma unui workshop dedicat Mariei Tănase. Regizorul Radu Afrim și muzicianul Vlaicu Golcea au pus trecutul şi prezentul în oglindă. Spectacolul a rezistat în timp, fiind invitat la diferite festivaluri din țară, printre care și Perform Iași.

Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Gala Star” este un concurs în care calitățile actoricești sunt valorificate în producții de tip one-man show. Anul acesta, la  „Gala Star” au susținut recitaluri extraordinare și două actrițe ale Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău: Eliza Noemi Judeu și Daniela Vrânceanu.

În urmă cu peste 20 de ani, regizorul Andrei Șerban monta la Paris „Lucia di Lammermoor”. Când se reia, spectacolul se joacă și astăzi cu casa închisă. La Opera Națională Română Iași, Lucia a dobândit o nouă viață.

 

Cap de afiş - Zigzag cultural

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR Iaşi: joi, 18 iunie, ora 17.00

Reluare: joi, 18 iunie, ora 20.30

Vineri, 19 iunie, ora 10.00

TVR 3: marţi, 30 iunie, ora 18.00

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi