loader
Foto

"Voces" - un nume de referință al artei interpretative muzicale

Cap de afi ş, TVR 3: marţi, 23 iunie, ora 18.00

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Pentru modul performant în care au promovat în multe țări europene valorile creației camerale clasice, romantice și contemporane, pentru răspîndirea valorilor muzicale românești din secolul al XX-lea (în primul rînd capodoperele enesciene), pentru susținerea tinerilor compozitori români, pentru calitatea excepțională a înregistrărilor discografice realizate în țară și în străinătate, am găsit trei nume ce pot defini statutul celor patru muzicieni: Institutul Cultural "Voces".

Cel mai recent, îndrăzneț și reușit gest artistic al renumitului cvartet de coarde este interpretarea monumentalei capodopere lui Johann Sebastian Bach "Arta Fugii". Despre conjunctura care a permis abordarea acestei dificile partituri muzicale, despre viața de interpreți, pedagogi și manageri, despre realizările stagiunii aflate acum spre final și despre proiectele pentru sezonul de concerte 2015-2016, vor vorbi violonistul Bujor Prelipcean și violoncelistul Dan Prelipcean, membri fondatori ai cvartetului "Voces", invitați în studioul emisiunii "Cap de afiș".

Emisiunea se va difuza joi 11 iunie la TVR Iași, ora 17:00, în reluare la ora 20:30 și vineri 12 iunie la ora 10:00. Puteți viziona emisiunea în timp real în zilele și la orele precizate, pe TVR +.

Realizator: Alex Vasiliu

TVR 3: marţi, 23 iunie, ora 18.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi