loader
Foto

Galerie foto

Virgiliu Margineanu la cârma Caravanei CadRo

Identitate Basarabia , TVR 3, duminică, 9 noiembrie, ora 14.30/ TVR Iaşi, marţi, 11 noiembrie, ora 20.30

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Lansată ca o încercare în anul 2007, Secţiunea CadRO a devenit un element tradiţional în cadrul FIFD CRONOGRAF. Autori români, dar şi străini, sunt invitaţi să participe în cadrul acestei secţiuni cu documentare despre români şi comunităţile româneşti de pe tot globul.

 

În acest an organizatorii şi-au propus să meargă cu proiecţiile acestor filme în localităţi îndepărtete din Republica Moldova. Ecrane demult uitate vor fi ştrese de praf de poveştile românilor din lume.

 

La începutul lui iulie această caravană poposeşte la Soroca. Iar iniţiatorul acestui eveniment ne va povesti de ce a absolvit ASE din Bucureşti şi se ocupa de filme, de ce a făcut masteratul la Lion şi s-a întors la Chişinău, de ce atunci când toată lumea încearcă să scoată bani din producţii comerciale el se încăpăţânează să vorbească lumii prin limbajul documentarului.

 

Identitate Basarabia

Realizator: Violeta Gorgos

TVR 3: duminică, 9 noiembrie, ora 14.30

TVR Iaşi: marţi, 11 noiembrie, ora 20.30

16:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi