loader
Foto

Galerie foto

Viaţa la ţară: Locuri de poveste

Comuna Mărgineni, jud. Bacău, va fi cea mai iluminată localitate din ţară graţie banilor europeni.

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Ediția din 6 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Clasicul iluminat public va fi înlocuit cu panouri fotovoltaice. Proiectul este unic în ţară. Odată cu intrarea în funcţiune a sistemului, bugetul local se va îmbogăţi anual cu 1.500.000 lei, bani care sunt acum achitati către furnizorul de energie electrică.

Şi tot la Mărgineni, talentul şi îndemânarea cu care modelează fierul i-au adus unui localnic renumele printre italieni însă dorul de casă şi de familie l-a făcut să se întoarcă în locul natal. Acum are una dintre cele mai frumoase gospodării din Mărgineni şi conduce o societate cu 10 angajaţi. Obiectele sale nu au concurenţă în zonă fiind considerate adevărate opere de artă.

La Luncani a rămas, în urmă cu 10 ani, părintele italian Tiberio Scorrano. A colindat prin intermediul misiunilor sale aproape toată lumea. Acum, însă, România este ţara sa de suflet.

Sunt doar câteva dintre subiectele acestei ediţii a emisiunii “Viaţa la ţară” semnată de  Marga Andreescu, Adrian Vulpe şi Radu Bogdan.

 

Viaţa la ţară: Locuri de poveste

Realizator: Marga Andreescu

TVR 3: sâmbătă, 6 decembrie, ora 8.30

TVR Iaşi: joi, 11 decembrie, ora 19.00

Duminică, 14 decembrie, ora 9.00

15:00 Ediții de colecție

- Divanuri duminicale cu Victor Spinei Realizator - Dana Ișoveanu

16:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi