loader
Foto

Galerie foto

Viaţa la ţară – Întâlniri bucovinene

Şapte tineri interpreţi de muzică populară au evoluat în acest an alături de artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Adolescenţii sunt câştigătorii Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” care a avut loc la Câmpulung Moldovenesc.

Editia din acest an a strâns un număr record de participanţi, 400 din Polonia, UngariaUcraina, Republica Moldova şi Slovacia, precum şi peste 1 000 din ţară. Este considerat drept unul dintre cele mai longevive evenimente, fiind organizat prima dată în urmă cu 25 de ani. Timp de trei zile, pe scena amenajată în incinta stadionului din Câmpulung Moldovenesc, zeci de artişti populari au susţinut recitaluri. Festivalul- concurs se desfăşoară pe doua secţiuni, gazde şi invitaţii din străinătate.

Printre sutele de artişti nu putea să nu fie remarcat Ansamblul „Bucovina” din Calafindeşti. 10 femei cu vârste cuprinse între 70 şi 83 de ani au încântat publicul cu repertoriul lor. Bătrânele s-au apucat de cântat în urma cu 4 ani, iar acum au început să colinde lumea.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina” din Suceava şi Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

O emisiune realizată de Marga Andreescu (reporter), Adrian Vulpe (imagine) şi Radu Bogdan (editor imagine).

Viaţa la ţară

Realizator: Marga Andreescu

 

TVR 3: sâmbătă, 2 august, ora 8.30

TVR Iaşi: luni, 4 august, ora 19.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
Hope Build, un proiect de construire accelerată | VIDEO

Mai multe locuinţe vor fi ridicate în doar 5 zile, cu ajutorul voluntarilor. Marți, 18 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am vorbit ...

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

 

#tvriasi