loader
Foto

Vară Pentru Voi – joi, 3 iulie

Carmen Târnoveanu este moderatoarea acestei prime săptămâni din "luna lui cuptor"!

 

Carmen Târnoveanu
Horia Gumeni
Vară pentru voi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Dacă e joi, vorbim despre fanfare. Regulamentul organic din 1/13 iulie 1831 stipula funcționarea, la Iași, în cadrul Strajei Pământești, a unei fanfare militare. Astfel, intrau și își începeau slujba sub drapel ''ostașii muzicanți'', o fanfară fiind formată, conform prevederilor vremii, din ''1 tambur, 24 muzicanți și 8 toboșari''. Despre muzica militară - trecut şi prezent - ne vor vorbi prof. univ. dr. Florian Simion, de la Universitatea de Arte "George Enescu", colonel Valentin Neacșu inspector general al Muzicilor Militare, şi locotenent colonel Daniel Burlacu, ofițer de informare și relații publice Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt".

Trecem la jazz cu Bucureşti Jazz Festival. Ce şi cum se întâmplă acolo ne va spune prin telefon Alex Vasiliu. Momentul va fi acompaniat de construcţiile domoale şi savante ale muzicii de gen.

De la Neamț, de la Centrul pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare", directorul instituției, doamna Carmen Nastasă ne va face o trecere în revistă a activităților acestui obiectiv cultural de tradiție, înființat încă din 1968 sub denumirea de "Casa raională a creaţiei populare".

Nu uitaţi telefonul – 0232.213.600 - există concursuri la care vă puteţi înscrie sau, după caz, puteţi intra în direct pentru a vă face auziţi. Ne interesează părerea dumneavoastră!

Deschideţi televizorul pe TVR Iaşi şi relaxaţi-vă, că doar v-aţi întors acasă!... "Vară pentru voi"!

Vară pentru voi este emisiunea-magazin pe care o veţi putea urmări în fiecare după-amiază între orele 17.00 şi 18.00 pentru a vă informa şi a vă bucura totodată de întreg potenţialul creativ pe care vi-l pun la dispoziţie cei implicaţi în realizarea emisiunii.

 

Vară pentru voi

Realizatori: Carmen Târnoveanu şi Sergiu Ciocoiu

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

11:00 Forum economic

Realizator - Iulian Leca

12:00 Invitație la spectacol

- Cinci femei în tranziție
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi