Invitaţi de nota 10!
marţi, 02 septembrie 2014
Vară pentru voi – 2 septembrie
Laura Lucescu

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Laura Lucescu și TVR Iași doresc și astăzi să vă premieze. Nu uitați că vă așteaptă o surpriză în fiecare zi, dacă ne sunați pe parcursul emisiunii. În plus, invitații de astăzi sunt de nota 10.

Andrei Dăscălescu este un tânăr cineast, născut la Piatra Neamț. Constantin și Elena, filmul său de debut, a fost prezentat şi premiat la festivaluri internaţionale de prestigiu. Andrei este și directorul unuia dintre cele mai așteptate evenimente culturale din zona Moldovei.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului “Filmul de Piatra” va avea loc pe 5, 6 și 7 septembrie la Piatra Neamț și pe 8, 9 și 10 la Piatra Fântânele (în campusul de voluntariat Tășuleasa Social). Și în acest an, organizatorii au decis să renunțe la finanțările publice și să transforme evenimentul în manifest de voluntariat și inițiativă independentă.

Pavel Ionescu este în prezent directorul Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău. Născut la Râmnicu-Vâlcea, a absolvit Liceul de Muzică din Brașov și Academia din București. Din 1982, face parte din Trio Syrinx. Împreună cu Dorin Gliga și Dorel Baicu, a obținut primul premiu internaţional oferit unei formaţii de suflători din România. A suținut foarte multe concerte și turnee în țară și în străinătate. A înregistrat discuri la Electrecord. Participă ca membru al juriului la concursuri internaționale de fagot.

Director onorific și dirijor al Filarmonicii din Bacău, Ovidiu Bălan aparține generației șefilor de orchestră consacrați și recunoscuți peste hotare. A studiat în București cu maestrul Iosif Conta și s-a perfecționat în Olanda, Franța, SUA. A dirijat orchestre importante. Este cetățean de onoare al municipiului Bacău.

Activitatea artistică a celor doi muzicieni va fi ilustrată cu fragmente din colecția TVR Iași.

Ilie Caraș a studiat canto clasic la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, dar marea sa pasiune a rămas folclorul. S-a născut pe valea Siretului, în nordul Bucovinei, regiunea Cernăuţi. A obținut numeroase premii la festivaluri de muzică populară.

 

Vară pentru voi

Realizatori: Laura Lucescu, Alex Vasiliu şi Andreea Ştiliuc

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

 • 18:30
  România diversă
  : Ilustrate de peste Prut Realizator Vasile Arhire
 • 19:00
  Invitaţie la spectacol
  : Chinezii
 • 20:00
  Regiunea in obiectiv
 • 21:00
  Iasii Marilor Iubiri
  (reluare)
 • 21:30
  Telejurnal regional
 • 22:00
  Preluare TVR3