loader
Foto

Vara, echipele TVR Iaşi pornesc la pas prin Moldova!

Fălticeni, Moineşti şi Câmpulung – puncte de reper pe traseul echipelor TVR Iaşi

 

Margareta Andreescu
Carmen Scutariu
Lucian Lucescu
Vară pentru voi
Telejurnal TVR Iaşi

În weekend, echipele TVR Iaşi străbat Moldova în căutare de evenimente regionale de seamă. Sâmbătă şi duminică, 19 – 20 iulie, ajung în Fălticeni pentru “Zilele Municipiului”, la Moineşti pentru o sesiune de comunicări cu tematică medicală şi la Câmpulung Moldovenesc, la “Întâlniri bucovinene”.

„Zilele Municipiului Fălticeni” se desfăşoară în perioada 17-20 iulie 2014 şi cuprind: sesiuni de comunicări, spectacole, expoziţii, concursuri sportive şi lansări de carte adresate turiştilor şi comunităţii din regiune. Artişti de muzică uşoară şi populară vor concerta pe scena din Piaţa „Nada Florilor”: trupele Aura, Daggu Project (Germania), artistele Ana Lesko, Anda Adam, Corina şi Paola. Evenimentele sportive principale sunt: Turneul Internaţional de Fotbal feminin de pe stadionul „Tineretului” (participă echipe din România, Ungaria şi Republica Moldova), un turneu de tenis de masă în cadrul circuitului Amatur (sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”). Duminică, 20 iulie, după Liturghia de la Biserica Sfântul Ilie, va avea loc o procesiune religioasă.

Tot duminică, la Fălticeni vor fi celebrate cuplurile care aniversează 50 de ani de căsnicie. La Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura ediţia a IX-a a Festivalului – Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”. De asemenea, la final de sărbătoare vor fi premiaţi elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare.

Detalii despre eveniment găsiţi la următorul link.

La Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, până pe 19 iulie vor avea loc comunicări ştiinţifice şi workshopuri pe tema diagnosticării şi terapiilor inovative medico-chirurgicale.

Centrul cultural Bucovina organizează la Câmpulung Moldovenesc, în perioada 18 – 20 iulie 2014, Festivalul Internațional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”. Evenimentul este unul multi-etnic, având invitaţi şi parteneri din Polonia, România, Ungaria, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova.


Detalii pe site-ul Centrului Cultural Bucovina.

Săptămâna viitoare veţi putea urmări pe TVR Iaşi reportajele realizate de la cele mai importante evenimente din Moldova. Urmăriţi zilnic emisiunea “Vară pentru voi” (luni- vineri, ora 17.00) şi Jurnalului Regional (luni- vineri, ora 18.30, sâmbătă- duminică ora 18.00).

20:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi