loader
Foto

"Identitate Basarabia": Vali Boghean e un om bun. Şi … cântă cu sufletul | VIDEO

TVR Iași ne propune la "Identitate Basarabia" o ediție de colecție cu Vali Boghean, compozitor, muzician și instrumentist din Republica Moldova.

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Un om bun la suflet… Îşi venerează părinţii, fiind mezinul familiei cu 14 copii. Îşi adoră fraţii , 7 dintre ei - muzicieni profesionişti, de la care a învăţat să cânte. Îşi iubeşte neamurile, cărora nu le mai ştie numărul, dar le cunoaşte poveştile de viaţă şi acestea, la rândul lor, nu lipsesc niciodată de la spectacolele lui…

Căci în viaţa de toate zilele, Vali Boghean cântă. A început cu folkul, a cântat în tinereţele lui zbuciumate rock, dar i s-a părut prea puţin la un moment dat şi a simţit nevoia să se exprime prin jazz. A luat Premiul mare la Mamaia Folclorică în 2006, moment în care cei din familie au acceptat că Vali e şi el muzician.

Ani buni a colindat lumea în componenţa grupului Trigon, a experimentat cu formaţia Transbalcanica, a cântat solo şi acum cântă cu propria formaţie.

“Vali Boghean Band” are în componenţa sa cei mai virtuoşi instrumentişti din Chişinău. Şcoliţi prin străinătăţuri şi “cântaţi” pe la nunţi, ei reuşesc împreună să respire sincron şi să dezlănţuie săli întregi de spectatori care pleacă acasă mai bogaţi şi mai buni.

Realizator: Violeta Gorgos

17:25 Mașina timpului

Realizator -Dan Trofin

17:30 Iașii marilor iubiri

- Toate drumurile duc la Iași - Salvador Amore. Partea a doua Realizator - Oana Lazăr
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi