loader
Foto

Valeriu Gherghel - "De ce n-au iubit unii înțelepți cărțile" | VIDEO

Jurnalista Oana Lazar ne prezintă la "Cap de afiș" carțile eseistului Valeriu Gherghel.

 

Oana Lazăr
Cap de afiș

Invitați la această ediție au fost  scriitorul Valeriu Gherghel și criticul literat Doris Mironescu.

"Oare de ce (mai) citim? Un înțelept a găsit răspunsul: pentru a trăi pur și simplu. Citește că să trăiești... Omul vrea să priceapă ceea ce trăiește. Iar pentru a înțelege este nevoie de cărți. Citim, așadar, pentru a ne înțelege mai bine pe noi înșine, pentru a ne largi sinele, citim pentru a trăi... În fond, am învățat să iubim din poemele trubadurilor. Poeții au inventat iubirea-pasiune. Ei au descris iubirea tenace dintre doi amanți separați, iubirea care se manifestă și în absența celuilalt. Prin urmare, omul mai întîi a citit, și-a imaginat, și abia după aceea s-a întrebat dacă iubește aievea. A citit și abia apoi a trăit", spune Valeriu Gherghel.Valeriu Gherghel a fost nominalizat în 2019 la premiile "Observator cultural" pentru volumul de eseuri "Roata plăcerilor", Polirom 2018.

 

 

18:15 Racord

- Mozaic Realizator - Violeta Gorgos

18:30 Iașii marilor iubiri

- Locul inimii Realizator - Oana Lazăr
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi