loader
Foto

Galerie foto

Unirea prin teatru

Patru teatre din Republica Moldova, dar și instituții de notorietate din toate regiunile istorice ale României, au fost invitate la Suceava și Rădăuți. Cea de-a doua ediţie a Zilelor Teatrului „ Matei Vișniec” a propus o unire simbolică prin artă. Aflaţi întreaga poveste la „Cap de afiş”.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Spectacole de comedie, tragedie, tragicomedie, spectacole pentru copii, expoziții de artă vizuală și performance stradal. Zilele Teatrului “Matei Vişniec” din Suceava au inclus o diversitate de evenimente culturale.

Festivalul s-a deschis cu „Proştii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, piesă montată de Anca Bradu pe scena teatrului sucevean. Spectacolul își propune un exercițiu de recunoaștere și eliberare prin râs a ceea ce ne șochează zi de zi. Totul în ritm de cabaret.

Artistul vizual Relu Tabără, operator de imagine la TVR Iaşi, a prezentat o expoziție de fotografii, realizate în timpul filmărilor pentru documentarele „Parisul lui Matei” și „Vișniec, rege la Avignon”.

O întâlnire specială a avut loc la Cetatea de Scaun a Sucevei. Pentru câteva ore, nume importante din România și Republica Moldova au discutat despre Unirea simbolică prin teatru. Invitați au fost actori, regizori, critici, directori de teatre și oficialități. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa celui mai jucat dramaturg român contemporan.

Cea de-a doua ediţie a Zilelor Teatrului „Matei Vișniec” a avut loc la Suceava şi Rădăuţi, în perioada 12-20 mai 2018.

„Cap de afiș”

imagine - Relu Tabără

montaj, realizator - Andreea Știliuc

TVR Iași: vineri, 25 mai, ora 21.00 (reluare - duminică, 27 mai, ora 21:00)

22:00 Preluare TVR3

 

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Pasca este cea mai importantă coptură rituală cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului.

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvriasi