loader
Foto

Un membru al Academiei Franceze, invitat la CAP DE AFIȘ

Joi, 21 noiembrie 2013, ora 19.00, Andreea Știliuc l-a avut invitat pe François Weyergans, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori europeni şi membru al Academiei Franceze.  

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

François Weyergans a debutat ca cineast la 19 ani, cu scurt-metrajul „Béjart”, film premiat la Festivalul de la Bergamo. În 1970, a pus în scenă opera lui Richard Wagner, „Tristan şi Isolda”.

Ca scriitor, a câştigat două dintre cele mai cunoscute premii franceze: Premiul Renaudot (1992) pentru „La Démence du boxeur” şi Premiul Goncourt (2005) pentru „Trois jours chez ma mère”.

Tot în ediția de joi, va fi invitată și prof. univ. dr. Simona Modreanu, șefa Catedrei de Limba și literatura franceză, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Marți, 12 noiembrie, Simona Modreanu a primit titlul de cavaler al Ordinului Palmes Académiques, o distincție importantă, acordată de Guvernul francez.

Cap de afiş

TVR Iaşi:  joi, 21 noiembrie, 19.00

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi