loader
Foto

Galerie foto

Un film realizat de Andreea Știliuc, prezentat la ZagrebDox

Filmul “Happy Communism”, semnat de Andreea Știliuc, a fost selectat printre cele mai bune cinci producții la categoria PHONE DOX, în cadrul celei de-a zecea ediții a ZagrebDox.

 

Andreea Ştiliuc

ZagrebDox este cel mai important festival de film documentar din Europa de Sud-Est, unde sunt înscrise producții din întreaga lume. În cadrul PHONE DOX, sunt alese cele mai bune cinci filme create cu un telefon mobil, pentru a fi prezentate în timpul festivalului. Celelalte patru filme sunt din Mexic, Turcia, Croația și Spania/Peru.

“Happy Communism” a fost realizat anul trecut la Budapesta, în timpul workshop-ului “Mobile Journalism”, organizat de CIRCOM Regional. Andreea Știliuc semnează regia, imaginea și montajul.

PHONE DOX face parte din programul de training ZagrebDox Pro. Participanții au ocazia să ia parte la workshop-uri și masterclass-uri susținute de personalități din lumea documentarului.

Categoria PHONE DOX este considerată evenimentul săptămânii de către Doc Alliance, o asociație apărută în urma unui parteneriat între șapte dintre cele mai cunoscute festivaluri de film documentar din Europa: CPH:DOX Copenhagen, Doclisboa, DOK Leipzig, FID Marseille, Jihlava IDFF, Planete Doc Film Festival și Visions du Réel Nyon.

ZagrebDox se desfășoară în Croația, în perioada 23 februarie – 2 martie 2014. În programul ediției din acest an, sunt selectate mai multe producții nominalizate sau premiate la premiile OSCAR, BAFTA sau la evenimente precum Sundance, Trieste Film Festival, Berlin International Film Festival. În competiția regională, este inclus și primul documentar din istoria cinematografiei, care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de la Veneția.

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi