loader
Foto

TVR Iaşi lansează primul videoclip al noii formaţii Roşu şi Negru Iaşi

TVR Iaşi dă startul seriei de evenimente TVR Iaşi 22, printr-un proiect realizat împreună cu formaţia Roşu şi Negru Iaşi .

 

Violeta Gorgos

Legendara formaţie Roşu şi Negru a fost readusă în plan muzical la Iaşi la iniţiativa lui Cosmin Marcovici, tenor al Operei Naţionale Române Iaşi.  TVR Iaşi a realizat primul videoclip al formaţiei, pentru piesa Îngeri pierduţi. Lansarea videoclipului va avea loc miercuri, 16 octombrie, de la ora 21.00 într-un club ieşean.

TVR Iaşi lansează miercuri, 16 octombrie, la Iaşi, primul videoclip al noii formaţii Roşu şi Negru Iaşi. Videoclipul în format full HD a fost realizat pentru piesa Îngeri pierduţi în august 2013 de o echipă TVR Iaşi, condusă de Violeta Gorgos, regizor artistic.

Se duc purtând în gând/ Al lumii legământ/ Al zorilor parfum… O poveste tristă. Un suspin după copiii nenăscuţi, cântat cu sensibilitate sufletească și maturitate profesională de o trupă rock. Niște bărbați înțelepți care-și asumă neputința lumească, fără a condamna pe nimeni și fără a imputa nimic. Astfel a pornit colaborarea noastră prin a ne sincroniza emoțiile și a trăi în ritmul piesei acest demers artistic – o trupa rock și o echipă de filmare, - povesteşte din experienţa de la filmări, regizorul artistic al TVR Iași, Violeta Gorgos.

Echipa de producție pentru producția videoclipului Îngeri pierduți a fost formată din: Violeta Gorgos (regizor artistic), Cristian Sbîngu (director de imagine), Adrian Vulpe (director de imagine), Adrian Butnaru (operator imagine), Marian Bucur( editor imagine), Petru Nicuța (asistent imagine), Gheorghiță Baltariu ( tehnician).

Videoclipul full HD a fost filmat de echipa TVR Iași pe parcursul a două zile în atelierul pictorului Dragoș Pătrașcu, precum și la un vechi conac boieresc din apropierea Iașului. Ruinele conacului au fost pictate special pentru această filmare de artista Maria Călărașu. De asemenea, pentru a întregi atmosfera, membrii formației i-au invitat la filmări și pe colegii lor din clubul motocicliștilor ieșeni, Ciprian Asiminei și Ovidiu Petcu. Efortul echipei în realizarea videoclipului a fost unul însemnat, rezultatul fiind pe măsura așteptărilor.

Evenimentul de lansare a videoclipului este primul din seria de evenimente TVR Iași 22, organizate cu ocazia împlinirii a 22 de ani de existență a studioului TVR Iași.

Lansarea videoclipului va anticipa un concert live al formaţiei în Rock Music Cafe, Iaşi. Formaţia a fost re-creată de Cosmin Marcovici, împreună cu colegi breaslă.

Am simţit o obligaţie de familie să duc mai departe visul unchiului meu, Florin Marcovici, membru fondator al formaţiei Roşu şi Negru Iaşi. Unchiul meu şi-a sacrificat viaţa pentru Roşu şi Negru Iaşi şi mă simt obligat să duc visul lui mai departe, ne destăinuie Cosmin Marcovici, membru fondator al formaţiei Roșu și Negru.

Noua formaţie Roșu și Negru Iași abordează un stil care îmbină hard-rock-ul cu rock-ul gothic, cu influențe lirice operistice. Toate acestea pot fi ascultate pe pe noul material discografic lansat odată cu videoclipul. Influențele din domeniul muzicii clasice apar și datorită faptului că membrii trupei vin din domeniul muzical ieșean, majoritatea fiind angajați ai Operei Naționale Române Iași.

Componenţa trupei:

  • Cosmin Marcovici – solist tenor/ chitară
  • Vlad Titieanu – şef partidă contrabas/ chitară bas
  • Manuel Giugula – dirijor cor/ keyboard
  • Alex Savin – artist liric/ vocal
  • Bogdan Ionescu – percuţionist
  • Ana Donose – solistă soprană/ colaboratoare

7:00 3 ceasuri bune

8:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi