Teatru la TVR Iași: „Milionar la minut” și „Mușcata din fereastră”
joi, 22 iulie 2021
TVR Iași v-a invitat luni, 26 iulie, ora 18.30*, să urmăriți spectacolul „Milionar la minut”, de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu. Marți, 27 iulie, la ora 18.30*, ați putut urmări „Mușcata din fereastră".
dem radulescu

ÎN LUNA IULIE, LA TVR IAȘI, TEATRUL TV NU IA VACANȚĂ!

Spectacolul „Milionar la minut” a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV în anul 2000.

În distribuție: Dem Rădulescu, Mișu Fotino, Dan Condurache (născut în 26 iulie 1952), Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Cașcaval, Marius Rizea.

Data premierei: 30.09.1999

Imagine: Radu Călin Stoenescu / Sunet: Jean Ionescu, Cristian Lupu / Montaj: Constantin Marciuc / Decor: Virgil Popa / Costume: Elena Timonu

Doi hoţi, un funcţionar în minister, cu bani la CEC, vilă şi tablouri de valoare, obţinute pe căi necinstite, o soţie snoabă, doi copii de bani gata, un tânăr poliţist şi un vecin curios încearcă să devină "milionari la minut". Întrebarea care se pune este dacă vor reuşi, iar aventura în care pornesc fac din spectacolul „Milionar la minut” o comedie spumoasă.

Marți, 27 iulie, la ora 18.30*, pe TVR Iași  – „Mușcata din fereastră", de Victor Ion Popa

(w640)

Prin acest spectacol, readucem în memoria publicului personalitatea lui Victor Ion Popa, bârlădeanul care a marcat evoluția teatrului românesc (născut într-o zi de 29 iulie).

Regia artistică: Olimpia Arghir

În distribuție: Silvia Popovici, Petre Gheorghiu, Stefan Radof, Mihai Mereuta, Mariana Procopie, Mihai Verbitchi, Eugen Cristea, Andrei Duban

Spectacol din anul 1987.
Comedie lirică de succes a dramaturgului Victor Ion Popa, „Mușcata din fereastră” a văzut lumina rampei în anul 1928, pe scena Teatrului Național, a rămas în conștiinta publicului românesc ca o piesă duioasă, caldă, despre viața de familie cu micile ei bucurii, împliniri, cu trecătoarele supărări, fericite împăcări, cu grijile părinților la căsătoria fetei, cu emoția tinerilor în fața acestui important pas.
Iată ce spunea autorul piesei, în ajunul premierei: „Muşcata din fereastră” e camionul de pe care îmi descarc toate bagajele de amintiri ale copilăriei mele. Acţiunea se petrece în lumea de la ţară, iar personajele sunt un învăţător, un preot, un băiat de arendaş şi alţii. Este o lume pe care am cunoscut-o şi am trăit-o ani de zile".
***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 • 17:00
  Telejurnal regional TVR 3
 • 17:30
  Interviul săptămânii cu Richard Constantinescu. Partea a doua
  Realizator: Oana Lazăr
 • 18:00
  Telejurnal Regional TVR Iaşi
 • 18:25
  Maşina timpului
 • 18:30
  Invitaţie la spectacol
  - Doctor fără voie de Molière                     Casa de producţie TVR
 • 20:00
  Vară pentru voi
  - reluare            
 • 21:00
  Interviul săptămânii cu Richard Constantinescu. Partea a doua
  - reluare
 • 21:30
  Telejurnal Regional TVR Iaşi
  - reluare      
 • 21:55
  Maşina timpului
 • 22:00
  Preluare TVR Internaţional