loader
Foto

Tableta de sănătate: Despre recuperarea medicală modernă

Joi, 12 iunie, de la ora 19.00, ați putut afla, de la TVR Iaşi şi TVR 3, despre recuperarea medicală modernă - criosauna şi kinetoterapia.

 

Claudia Dănăilă
Tableta de sănătate

Ediția este disponibilă pe TVR+

Recuperarea medicală este foarte importantă atunci când o persoană a suferit un accident, are o dizabilitate sau o incapacitate temporară şi dureroasă.

Apărută în timpul Primului Război Mondial, când soldaţii răniţi aveau nevoie să revină la viaţa de zi cu zi, fiziokinetoterapia redă funcţionalitatea organismului, înlătură durerea şi îmbunătăţeşte mobilitatea articulară. Poate fi folosită şi în scop profilactic pentru prevenirea diferitelor afecţiuni reumatismale sau pentru a menţine tonusul muscular.

La ora actuală există însă şi terapii complementare pentru recuperarea medicală. Una dintre acestea este criosauna. Ajută la întărirea fizică a organismului, la recuperarea rapidă şi eficientă după traumatisme, diminuează durerea şi inflamaţia. Este indicată în afecţiunile reumatologice, artroze, tendinite, dureri cervicale şi lombare. Crioterapia este o metodă eficientă şi de refacere a sportivilor.

Invitaţi:

Alexandru Lefter, kinetoterapeut

Ştefania Bucur, kinetoterapeut

 

Tableta de sănătate

Realizator: Claudia Dănăilă – Tudose

 

TVR Iaşi şi TVR3: joi, 12 iunie 2014, ora 19.00

13:00 Ia'și descoperă

Ia'și descoperă Realizator - Violeta Gorgos

14:00 Telejurnal

- Preluare TVR1
 

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

Campioni la robotică | VIDEO

Campioni la robotică | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

O echipă de elevi din Focșani a câștigat campionatul mondial de robotică, desfăşurat zilele acestea la Houston, în SUA.

 

#tvriasi